Siirry pääsisältöön

Muuutama kuukausi takana

Ensiksikin hyvää Itsenäisyyspäivää sata vuotiaalle Suomelle. Kappelilla oli juhlakonsertti eilen 5. päivä ja Leenakin oli laulamassa Karigasniemen Laulajissa.

Sata jäälyhtyä juhlan kunniaksi

Itsenäisyyspäivän viettoa suunniteltiin Akuvaaraan. Pakkanen kiuaa sen verran että katsotaan kuinka tänään käy. Eilen heitettiin Tuomon kanssa polttopuut mökille.


Tuomo ja kelkka


Muutama verran sitä on nyt tullut asuttua täällä Karigasniemessä ja kylänraitti alkaa olla aika tuttu. Kylänraittihan on noin 300 metriä pitkä, se alkaa tuosta tullin risteyksestä ja loppuu kutakuinkin meillle. Toki meidän jälkeenkin on vielä taloja mm. terveystalo, kappeli, koulu ja liikuntahalli mutta ne ovat jo sen verran erillään ja hajallaan ettei niitä kai voi laskea ihan kyläraittiin kuuluviksi. Kaikki ovat kyllä kevyenliikenteenväylän varrella. Kuten kaikki tietysti tietävät Karigasniemi on yksi Utsjoen kunnan kylistä. Kylihän täällä on paljon mutta ns. keskuksia  on kolme, pohjoisin on Nuorgam jonne on matkaa noin 150 km, Utsjoen kirkolle joka ns. hallintokeskus matkaa on jotain 100 km hujakoilla ja  sitten on tämä Karigasniemi, läntisin ja kuulemma vilkkain keskus. Karigasniemessä on kaksi ruokakauppaa, posti, Alko, rautakauppa, parturi-kampaamo, vaatekauppa ja hotelli-ravintola. Lisäksi on kylätalo joka toimii ilm. kesäisin kahvilana ja muuten juhlapaikkana tms. ja pari leirintäaluetta. Mökkejä ja leirintää on kunnan alueella paljonkin mutta ihan tässä keskustassa ei taida olla kuin kaksi aluetta. Niin ja onhan täällä tulli.

Luonto on todella henkeäsalpaavan kaunista. Täällä todella saa rauhoittua. Elämänmeno on niin paljon rauhaisampaa kuin  Etelä-Suomessa. Syksyllä tuli hieman kalstettuakin Pasijärven taimenia.

Pasijärven taimenia
Patikointia huokeissa maisemissa harrastettiin myös. Ailikkaasta tuli kutimaiema jossa käytiiin useasti kulkemassa. Nuvvuksessa käytiin myös sikaläaisella Ailikkaalla. Näitähän löytyy Utsjoelta vielä yksi. Käytiin toki Utsjoellakin mutta tunturi jäi valloittaamatta sillä kertaa.

Karigasniemen  Ailigas ensilumessa

Nuvvus-Ailikkaalta näkymä Tenolle Teppanan saareen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylttisulkeiset Karigaksessa :)

Kylttisulkeiset Kävimme tutustamassa kylään. Karigsniemen kylä on lyhyt ja ytimekäs. Noin 400 metrin etäisyydeltä uudesta kodistamme pongasin kyltin jos toisenkin. Osa kylteistä on jo Norjan puolella. Jos näette samat kyltit, olette jo melkein meillä. 😊

Jäähyväiset nykyiselle työmaalle

Tänään oli sitten se päivä että painettua Fazer Karkkilan ovi kiinni vuodeksi. Kymmenen vuotta siellä on tullut käytyä töitä tekemässä :) Toisaalta tuntui muuten aika vapauttavalta. Kaikki omalta osin reilassa. Kun on luottamustoimia tullut hoidettua niin mitään ei jäänyt kesken. Tuntuupi hyvältä että monet asiat saatiin yhdessä hyvälle tolalle työpaikallamme.  Nyt nenu kohti usia seikkailuja toiseesa päässä Suomea. Toiseen käteen jäi kymmenestä vuodesta lappu josta ilmenee että seuraava työpäivä Karkkilassa on 1.9.2018 ja Toiseen käteen jäi kassillinen käytettyjä turvakenkiä :D Yhdet sen verran uudet että vuoden päästä alkuun pääsee.  Paikkailu jatkuu... PS:Tänään tarttee sulkea verntabaarikin vuodeksi. Ja päättää lähteekö karaokeshöy mukaan vai ei :D